L'FBI diu que investiga el cas i la companyia Delta Air Lines afirma que també vol esbrinar-ne els detalls (Europa Press)
Estats Units

Puja a l'avió amb la foto del QR d'un altre passatger, s'amaga al lavabo i l'acaben detenint

L'home va agafar un vol a Salt Lake City fotografiant una targeta d'embarcament, però abans que l'aparell s'enlairés el van enxampar i la policia el va detenir

RedaccióActualitzat

Un home de Texas de 26 anys ha estat detingut als Estats Units acusat d'embarcar com a polissó en un vol de Delta Air Lines que sortia de Salt Lake City, diumenge passat. El vol es dirigia a Austin, Texas. Segons la policia federal nord-americana, l'home hauria fet servir fotos de les targetes d'embarcament d'altres passatgers.

Segons la versió policial, les càmeres de seguretat mostren com, amb el telèfon mòbil, feia fotos de les pantalles del mòbil d'altres persones mentre no miraven. Així hauria aconseguit una imatge de la targeta d'embarcament amb codi QR que va fer servir per passar el control de seguretat a l'hora d'embarcar.

L'acusat, Wicliff Yves Fleurizard, va aconseguir entrar a l'avió i es va dirigir als lavabos de la part davantera de l'aparell. Un cop tothom ja havia embarcat i van tancar les portes, segons la denúncia, va sortir i es va ficar al lavabo de la cua de l'avió.

Quan en va sortir, una hostessa de vol es va adonar que no hi havia cap seient lliure i li va preguntar on estava ubicat. Ell va respondre que tenia assignat el 21F, però, segons la denúncia, ja estava ocupat.

Un cop revisada la documentació, van comprovar que el detingut no constava com a passatger autoritzat. L'avió, que ja era a la pista, va tornar fins a la porta d'embarcament. Llavors, la policia el va fer baixar i el va detenir.
 

"Només intentava tornar a casa"

Segons va explicar l'home, com recull la denúncia de la policia, havia estat fent snowboard a Utah i volia tornar a casa a veure la família.

Un amic li havia donat una targeta d'embarcament de Southwest Airlines, però quan havia volgut agafar aquell vol ja estava ple. I el mateix li hauria passat amb el següent. Tot seguit, va admetre que havia "comès un error" i que "només intentava tornar a casa". 

Segons l'Administració de Seguretat en el Transport, l'home havia passat el primer control de seguretat de l'aeroport sense cap problema, amb un document d'identitat amb foto i una targeta d'embarcament vàlides. 

Fleurizard s'enfronta a un càrrec de delicte greu i haurà de comparèixer davant del tribunal de Utah. Segons citen diversos mitjans nord-americans com The New York Times, un cop detingut el van portar a la presó del comtat de Salt Lake. 

L'FBI també investiga l'episodi. Delta Air Lines ha explicat als mitjans nord-americans que continua intentant esbrinar què va passar exactament. 

Més viatgers sense bitllet 

En els darrers mesos, hi ha hagut altres casos similars, de passatgers que han pujat en vols sense bitllet. Segons els mitjans nord-americans, al febrer una dona va embarcar a Nashville i va volar fins a Los Angeles.

L'any passat, al novembre, un home va passar el control de seguretat a Copenhaguen, a Dinamarca, i va aconseguir volar fins a Los Angeles. Com a documentació, només portava documents d'identitat de Rússia i d'Israel.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats UnitsAeroports
Anar al contingut