Carles Puigdemont (Reuters)
Carles Puigdemont (Reuters)
Brussel·les

Puigdemont cita a Brussel·les els diputats de JxCat després de fer progressos amb ERC

Puigdemont es reuneix aquest dilluns amb el seu grup a Brussel·les

Actualitzat

La reunió entre el líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, i la delegació d'ERC que s'ha desplaçat a Brussel·les aquest diumenge ha acabat amb progressos en les negociacions, tot i que encara no hi ha res tancat.

Fonts de JxCat asseguren que la negociació ha estat constructiva i que les dues forces estan en vies de restablir la confiança perduda arran de la investidura fallida.

Després de la reunió, que ha acabat al vespre, Puigdemont ha decidit citar aaquest dilluns a Brussel·les els diputats de JxCat per avaluar les negociacions, que han de continuar els pròxims dies.

La delegació d'ERC s'ha reunit amb Puigdemont per saber de primera mà quina és la seva proposta de fórmula per a la investidura. La delegació estava encapçalada per Pere Aragonès i s'hi ha afegit des de Bèlgica Meritxell Serret. No hi han assistit, en canvi, ni Toni Comín ni Marta Rovira.

També s'ha desplaçat a Brussel·les una delegació de Junts per Catalunya amb Elsa Artadi al capdavant.

Reunió a Brussel·les per desencallar la investidura

El viatge s'ha fet després que els republicans han manifestat diverses vegades aquesta setmana que la investidura ha de ser "efectiva". Avui mateix, el diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufián ha valorat positivament la possibilitat que hi hagi dos governs, un a Bèlgica per treballar en l'esfera internacional, i un altre de caràcter tècnic:

"Tenir dos governs legítims, un a nivell internacional fent feina a Bèlgica i un altre aquí, a nivell executiu, doncs em sembla molt bé. Però tenint molt clar que no va només d'aturar el 155, sinó que també cal fer República "

Rufián s'ha mostrat convençut que les forces sobiranistes arribaran a un acord per desbloquejar la investidura.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, havia demanat divendres que la fórmula que es triés per a la investidura no comportés problemes legals per als diputats ni per a la mesa del Parlament.

Els republicans es mostraven ahir moderadament optimistes davant d'un eventual acord d'investidura i un govern efectiu, mentre que des de Junts per Catalunya confirmen que la negociació progressa adequadament.

Dissabte al vespre, el president del Parlament, Roger Torrent, d'ERC, va assegurar a TV3 que Puigdemont segueix sent "l'únic candidat a la investidura".

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut