Marta Rovira diu que la investidura ha d'anar acompanyada d'un pla de govern que suposi una "estratègia per a tota la legislatura&quo…
Marta Rovira diu que la investidura ha d'anar acompanyada d'un pla de govern que suposi una "estratègia per a tota la legislatura" (ACN)

La condició d'ERC per a la investidura: "No pot tenir conseqüències penals si no és efectiva"

En una entrevista a l'ACN, Marta Rovira afirma que la investidura ha de ser efectiva i ha de garantir un govern amb un pla per a tota la legislatura

RedaccióActualitzat
TEMA:
Investidura

ERC posa una condició més per a la investidura: que no impliqui conseqüències judicials ni per als membres de la mesa del Parlament ni per als diputats. Ho ha deixat clar la secretària general dels republicans, Marta Rovira, en una entrevista a l'ACN, just l'endemà que reclamés a Junts per Catalunya que els presenti la fórmula per poder fer una investidura efectiva.

"Per nosaltres és fonamental que la investidura no impliqui improvisacions, que no es faci sense garanties, que sigui efectiva i que no impliqui conseqüències penals per moltíssima gent."

La número 2 d'Esquerra insisteix que cal tirar endavant una investidura planificada i, per això, veu bé guanyar temps perquè es pugui fer amb garanties.

"Guanyar uns quants dies per aconseguir que la investidura sigui efectiva és el que realment ens garanteix recuperar les institucions, no malmetre la majoria independentista al Parlament i no acabar tenint efectes judicialment negatius per a molts diputats"

Rovira ha defensat que la investidura ha d'anar acompanyada d'un pla de govern que suposi una "estratègia per a tota la legislatura" que marqui el full de ruta per "seguir el camí de la legislatura passada".

 

 

Méndez de Vigo diu que el candidat no ha de tenir "comptes pendents amb la justícia"

Des de Madrid, el govern espanyol insisteix a reclamar que s'obri una nova tanda de converses amb totes les forces polítiques per buscar un candidat que pugui ser investit president de la Generalitat. Ho ha explicat el portaveu de l'executiu del PP, Íñigo Méndez de Vigo, en l'habitual compareixença informativa posterior al Consell de Ministres.

Méndez de Vigo ha dit que els missatges en què Puigdemont reconeixia que el procés ha acabat són "molt reveladors" de la situació que, segons ell, travessen les forces independentistes. El ministre portaveu ha remarcat que "està en mans" del president del Parlament, Roger Torrent, buscar un candidat que "no tingui comptes pendents amb la justícia" i que formi un govern que doni estabilitat a Catalunya.

ARXIVAT A:
InvestiduraArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut