Barcelona

Millo, sobre la presidència simbòlica de Puigdemont: "Això és una broma, no?"

"Si una persona no pot ser investida pel que acabo d'explicar, doncs tampoc no pot ser membre d'un govern", diu el delegat del govern a Catalunya

RedaccióActualitzat

Quan es compleixen cent dies de l'aplicació de l'article 155, el delegat del govern espanyol a Catalunya diu que aviat s'aixecarà. Alerta, però, que, si els partits independentistes tornen al mateix escenari de l'octubre, es tornarà a aplicar.

Quan es compleixen cent dies de l'aplicació de l'article 155, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en fa una valoració molt positiva i assegura que s'aixecarà aviat. Millo diu que el 155 caducarà quan hi hagi un nou govern:

"Caduca exactament el dia que es constitueixi el nou govern legalment a Catalunya. Aquest era l'objectiu de l'article 155, restaurar la legalitat, l'ordre constitucional i estatutari, i, per tant, jo crec que estem pràcticament al final."

"Quan sento que diuen que ara el que cal és restablir les coses tal com estaven abans de l'aplicació del 155 em preocupa. Perquè restaurar-les com estaven el dia abans vol dir situar-se just en el punt de tornar a aplicar el 155; per tant, això no seria bo."

Això sí, segons Enric Millo, aquest nou govern no podrà ser presidit per Carles Puigdemont si no es presenta davant del jutge, com li requereix el Tribunal Constitucional. Pel delegat del govern a Catalunya, Puigdemont tampoc pot formar part del futur executiu català, encara que sigui com a conseller.

"Quan tu et presentes a unes eleccions, si llavors els grups parlamentaris que conformen una majoria proposen com a candidat aquesta personat, té un deure previ, que és rendir comptes amb la justícia... El primer que ha de fer és rendir comptes amb la justícia. I, si la justícia ho permet i d'acord amb la seva situació de legalitat o no, aleshores pot sotmetre's a una investidura. Hi ha drets i deures."

En una entrevista a "El suplement2, de Catalunya Ràdio, Millo ha descartat el model proposat per diverses veus d'Esquerra Republicana de crear un doble govern, amb els mateixos arguments esgrimits perquè Puigdemont no sigui president.

"Això és una broma, no? Si una persona no pot ser investida pel que acabo d'explicar, doncs tampoc no pot ser membre d'un govern. Per la mateixa raó, perquè està pendent de respondre davant la justícia."

Millo ha recomanat al bloc independentista que proposi un altre candidat d'entre els setanta diputats que aquests partits tenen al Parlament i ha assegurat que, entre tots els diputats, algun candidat que tingui consens per a la investidura es trobarà.

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut