Sant Joan Despí

Torrent: "No hem sacrificat ningú. El president Puigdemont és l'únic candidat"

Torrent diu que cal que el ple d'investidura sigui efectiu, que hi hagi garanties que després es pugui nomenar un govern i que aquest govern pugui governar

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, diu que no ha sacrificat Carles Puigdemont ajornant la investidura. Per Torrent, és l'únic candidat a la investidura:

 

"Nosaltres no hem sacrificat a ningú, en absolut, al contrari. El president Puigdemont és l'únic candidat a la investidura com a president de la Generalitat"

"No variaré ni un mil·límetre la meva posició en aquest sentit. Jo defensaré els drets de tots els diputats i diputades, particularment els del president Puigdemont. Per tant, aquesta és una de les garanties que a mi em pertoca assegurar de cara a aquest ple d'investidura. I l'altra és que aquest ple d'investidura sigui efectiu, que hi hagi garanties per després, que es pugui prendre posició, que es pugui nomenar un govern i que aquest govern pugui governar. I que puguem eliminar el 155."

Torrent, que ha passat pel programa "Preguntes freqüents", de TV3, assegura que la prioritat ara és recuperar les institucions catalanes per revertir l'article 155 i que el futur president de la Generalitat no l'escollirà el Tribunal Constitucional. També ha dit que procurarà que la investidura tingui les garanties necessàries:

"El president de la Generalitat no el decidirà el que diguin els dotze jutges del Constitucional. El decidirà el que digui la majoria del Parlament de Catalunya. I això vol dir que també es convocarà el ple quan nosaltres decidim, independentment de quan resolgui el Tribunal Constitucional."

El president del Parlament ha tornat a parlar de "cosir" les divisions del Parlament i de la societat catalana:

"Intentaré cosir no només els diferents grups parlamentaris, les diferents veus presents al Parlament de Catalunya, sinó també, i en la mesura de les meves possibilitats, la societat catalana."

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut