Lleida

Portainé és l'única estació d'esquí catalana oberta, tot i que només parcialment

Portainé és l'única estació d'esquí catalana que ha obert, tot i que parcialment. Els pròxims dies esperen poder obrir més instal·lacions. De la resta d'estacions del Pirineu lleidatà, Vaquèira decidirà avui si obre i les altres ho decidiran els pròxims dies, en funció de si hi ha prou neu per començar la temporada. El descens de les temperatures i les nevades de les últimes hores fan ser optimistes les estacions d'esquí gironines per poder començar la temporada aviat.

Actualitzat

L'estació d'esquí de Portainé, a Lleida, ha estat l'única del Pirineu català que ha obert les portes, tot i que els seus clients només van poder utilitzar tres pistes, que estan habilitades per practicar esquí, raquetes i bicicleta de neu.

Els usuaris han pagat un preu especial per compensar la reduïda oferta de pistes, de manera que el forfet ha passat de costar 30 euros a 20,5, mentre que el dels nens costa 14,5 euros.

Des de dilluns, les reserves hoteleres de la zona han caigut un 30%, ja que moltes persones que tenien previst passar el pont a prop de les pistes hi han desistit per la falta de neu.

Fora del territori català, aquest dijous també s'ha posat en funcionament a l'estació Grandvalira, que engloba Pas de la Casa-Grau Roig i Soldeu-el Tarter, la pista Directa de Pas de la Casa, a més de dos telecadires, després de les precipitacions de dimecres a la nit.

Previsió de neu, però poca

Les previsions meteorològiques per a aquest pont apunten que nevarà en cotes de més de 1.400 metres, i sobretot al Pirineu lleidatà, tot i que com a molt cauran entre 5 i 10 centímetres de neu a les comarques de Girona i entre 20 i 30 a les de Lleida.

Una altra de les estacions que podria obrir aviat és Boí Taüll, que iniciaria la temporada avui o demà. La companyia ja ha anunciat que el preu del forfet s'adaptarà a l'oferta de pistes, de manera que els usuaris només pagaran el 25% -amb un mínim de 9 euros- si només s'obre el 25% de les pistes.

La resta d'estacions encara no saben si podran obrir o no, tot i que algunes han assenyalat que, si no poden oferir pistes esquiables, obriran altres serveis, com ara refugis o restaurants, per atendre el turisme rural.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut