Pirineu

La falta de neu pot provocar pel pont una ocupació hotelera de només el 45% al Pirineu lleidatà

La falta de neu quan falten dos dies pel pont de la Puríssima pot provocar que l'ocupació hotelera al Pirineu lleidatà amb prou feines arribi al 45%. De fet, molts hotels han començat a rebre anul·lacions i al Pirineu gironí la situació continua sent d'expectativa. Els darrers dies, les estacions d'esquí de les comarques de Girona han fabricat neu artifical per mirar d'obrir pel pont.

Actualitzat
La falta de nevades i les altes temperatures per l'època de l'any han provocat un maldecap a les estacions d'esquí catalanes, que veuen com algunes de les poques reserves es van cancel·lant a causa de la poca afluència que hi haurà cap a les estacions d'esquí. Per dimecres s'ha anunciat un canvi de temps a Catalunya amb baixades de temperatura que podria portar neu a les muntanyes, però a Lleida ja es dóna el llarg pont per perdut. En canvi, els hotelers de la Cerdanya, tot i la falta de neu, no n'han sortit perjudicats i la previsió d'ocupació es manté al 80%, en els mateixos nivells que altres anys.

Just al costat de la Cerdanya, al Ripollès, les coses no es preveuen tan bé. El sector hoteler de la comarca s'ha vist lleugerament perjudicat per la falta de neu a les estacions de Vallter i Núria i els establiments registraran una ocupació de prop del 65-70%, el que significa un descens del 20% respecte a altres anys en les mateixes dates.

A la resta del Pirineu, en estacions aragoneses com Cerler tampoc no s'obriran les pistes per la falta de neu, tot i que en aquest cas sí que l'estació obrirà les instal·lacions turístiques.
Anar al contingut