Imatge d'arxiu de l'Hospital Clínic de Barcelona
Imatge d'arxiu de l'Hospital Clínic de Barcelona
Barcelona

Ordenen internar sis mesos el menor detingut per matar-ne un altre a l'Eixample

El jutge ha ordenat l'internament en un centre de menors durant sis mesos i en règim tancat del noi de 14 anys detingut per matar-ne un de 17, presumptament d'una banda llatina rival, dimecres a la nit al barri de l'Eixample de Barcelona. El jutge n'ha decretat l'internament com a mesura cautelar després de constatar que hi ha "indicis racionals objectius" de la participació del menor en l'homicidi. Aquesta afirmació es basa en les declaracions d'un testimoni i la gravació d'una càmera del metro, entre d'altres. L'internament durarà mig any, el període màxim previst per la llei, que és prorrogable tres mesos més.

Actualitzat
El jutjat de menors fa constar que el jove, membre dels Latin Kings, té "relació amb grups disocials" i que hi ha indicis que el vinculen amb l'apunyalament mortal de la víctima. Per exemple, destaca la presència d'un testimoni que va veure els fets i va acompanyar la víctima a l'Hospital Clínic, la gravació de la càmera de metro en què se'l veu sortint amb la víctima o la troballa d'un ganivet, que estan analitzant. 

El jutge subratlla que el fet és "extremadament greu" i que és "necessari i imprescindible" un tractament "educatiu que elimini, o almenys limiti substancialment, la situació de risc del menor". 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut