Barcelona

Nitbus prova la parada a demanda per a dones i menors d'edat

L'objectiu és acostar-los al màxim a la seva destinació per reduir el trajecte que fan sols a peu

RedaccióActualitzat

Aquest dissabte a la nit ha començat una prova pilot de parada a demanda per a dones i menors d'edat en dos serveis del Nitbus, els autobusos nocturns de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

Es farà al tram del passeig de la Zona Franca de la línia N1 i a l'N9 quan passa per Tiana i Montgat. Les dones i els menors de 18 anys podran demanar, dins la ruta oficial, en quin punt volen baixar per quedar més a prop del punt on van i haver de caminar sols menys temps. El conductor decidirà el lloc més segur per parar-se. En funció del servei, també s'intentarà atendre peticions d'altres usuaris.

 

La poca densitat de població d'aquesta àrea, el fet de no ser una zona residencial, el gran nombre de treballadors nocturns que s'hi desplacen i, en alguns casos, les notables distàncies entres les parades d'autobús i les indústries són els quatre factors rellevants que l'AMB ha tingut en compte a l'hora d'escollir aquesta línia i aquest tram per a la primera prova pilot del servei. A banda, el fet que hi hagi voreres en tota aquesta zona, malgrat ser industrial, també facilita que es posi en marxa.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, explica que aquesta prova es fa pensant en la seguretat dels usuaris.

"Seguint amb l'objectiu d'oferir un servei de qualitat i cada vegada més adaptat a les necessitats dels usuaris, posem en marxa aquesta prova pilot per dotar de més seguretat i confiança a les dones i menors que viatgen de nit en autobús."

Experiències semblants s'estan portant a terme a Tarragona i Terrassa.

El 47% dels clients del Nitbus són dones

A diferència del bus metropolità diürn, en què el 66% dels usuaris són dones, entre els usuaris del Nitbus només representen el 47%. Per aquest motiu, l'AMB vol potenciar el servei nocturn de transport públic entre el col·lectiu de dones i la població més jove. El Nitbus va transportar l'any passat una mitjana de 22.000 usuaris diaris.

Des de l'AMB es recorda que tota la flota d'autobusos que presten el servei Nitbus disposa de càmeres de videovigilància, mesura que ha permès reduir notablement el nombre d'incidents registrats en matèria de seguretat, que actualment és molt baix.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut