Madrid

Montoro insinua que hi ha diputats que no paguen tots els impostos

Tècnics d'Hisenda admeten que s'han fet "comprovacions" per algunes "discrepàncies", però per quantitats petites, i acusen Montoro de voler utilitzar políticament les dades. Els tècnics demanen al ministre que digui el nom de les grans companyies que eviten tributar a Espanya.

RedaccióActualitzat
Després dels actors, els diputats. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha insinuat que hi ha membres del Congrés que no atenen del tot les seves obligacions fiscals. "Els adversaris polítics i tots els grups polítics de la cambra haurien de pagar fidelment també els seus impostos, perquè tots hem de pagar fidelment els impostos amb la hisenda pública", ha afirmat Monotoro mirant a la bancada socialista en el ple d'aquest dimecres.

Tècnics d'Hisenda han admès després que s'han fet "comprovacions" per algunes "discrepàncies", però per quantitats petites, i han acusat Montoro de voler utilitzar políticament les dades.

El portaveu de l'Associació de Tècnics d'Hisenda (GESTHA), José María Mollinedo, ha explicat que alguns diputats s'havien oblidat d'incloure a la renda alguns pagaments per conferències, col·laboracions o cursos i ha remarcat que no hi ha cap "pla d'investigació" concret per al col·lectiu.

Mollinedo ha considerat que Montoro vol "intimidar l'oposició" o col·lectius com els d'actors i li ha demanat que, en comptes de deixar anar acusacions com aquestes, digui el nom de les grans companyies que eviten tributar a Espanya, "com Google, Facebook. Amazon o E-Bay" que, com altres, tenen el domicili fiscal "a Irlanda o Luxemburg".

Després de l'última cerimònia dels Premis Goya, Montoro va aixecar sospites sobre els "famosos actors" que no paguen impostos a Espanya, paraules que el gremi va replicar recordant al ministre que "el que és il·legal és endur-se els diners a un paradís fiscal com Suïssa", en referència a l'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut