Montoro al Senat en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Montoro al Senat en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Montoro carrega contra els "famosos actors" que no tributen a Espanya

El ministre respon així a les crítiques que es van sentir a la gala dels Goya contra les retallades. El senador d'ICV Jordi Guillot li demana si es referia "al pallasso de Bárcenas".

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha carregat contra els "famosos actors" que no tributen a Espanya i ha afegit que, si ho fessin, el govern de Mariano Rajoy podria abaixar els impostos per a la majoria de ciutadans. "No hem tingut el nostre Depardieu, no ens ha fet falta perquè alguns dels nostres famosos actors no paguen impostos a Espanya", ha afirmat Montoro en una sessió al Senat, després de les crítiques es van sentir a la gala dels Goya contra les retallades.

"El dia que paguin, les bases imposables seran més àmplies i la recaptació corregint el dèficit públic podrà baixar", ha argumentat el ministre enmig de la protesta sonora dels grups de l'oposició i dels aplaudiments de la bancada popular.

Després d'aquesta intervenció, el senador d'ICV Jordi Guillot ha aprofitat el seu torn de paraula per demanar-li si, quan parlava d'evasió d'impostos, es referia "al pallasso de Bárcenas". "No entenc com es pot arribar a això", s'ha queixat Guillot, que tot seguit ha escoltat com la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, l'instava a no recórrer als "acudits fàcils".

D'altra banda, Montoro ha defensat que la pujada d'impostos del 2012 i l'amnistia fiscal "estan pagant la pena" perquè "s'està escurçant la sortida de la crisi econòmica". Després que s'ha sabut que alguns dels implicats en el "cas Gürtel" es van acollir al perdó fiscal, Montoro ha reiterat que el govern espanyol té com a principal objectiu "intentar treure Espanya de la crisi com més aviat millor".

El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques també ha negat, d'altra banda, que la reforma de l'administració local que ha plantejat el govern del PP pretengui afavorir la privatització de serveis, com ha assegurat Esquerra Unida. Segons Montoro, el que es busca és millorar la qualitat i sotmetre a "un test" determinats serveis. CiU ha reclamat al ministre que la reforma respecti les competències exclusives de Catalunya en aquesta matèria, paraules que Monotro ha contestat prometent diàleg amb tothom.
Anar al contingut