Barcelona

Mas-Colell denuncia que Madrid pressiona les autonomies perquè incompleixin l'objectiu de dèficit

El conseller d'Economia avança a "Els matins" de TV3 que avui mateix demanaria al ministre Montoro que es convoqui una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per posar sobre la taula la flexibilització del dèficit

RedaccióActualitzat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, reclama que es convoqui el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per analitzar la flexibilització de l'objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes. En declaracions a "Els matins" de TV3, el conseller ha avançat que ho demanaria a les pròximes hores al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro": "Avui mateix penso enviar una petició formal al ministre demanant que es convoqui una sessió del Consell de Política Fiscal i Financera, que tingui en el seu ordre del dia sol·licitar a l'autoritat fiscal independent que analitzi i es pronunciï sobre el tema de la distribució del dèficit."

Mas-Colell ha subratllat la importància de resoldre la qüestió del dèficit: "Aquest és el tema nuclear. Aquesta política colla al màxim les autonomies. Les colla més que al govern central. Però, a més, deliberadament es busca un resultat: que es pugui dir 'a posteriori' que les autonomies no compleixen i, per tant, desacreditar-les."

Andreu Mas-Colell també ha admès que aquest any la Generalitat tornarà a tenir problemes de tresoreria i ha anunciat que demanarà més liquiditat a l'Estat. El conseller ha matisat que dels 8.000 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), només 2.500 són operatius, perquè la resta són amortitzacions.

El titular d'Economia ha defensat els pressupostos aprovats ahir amb els vots de CiU i ERC: "Es manté el nivell de despesa de l'any passat. És un pressupost que fa possible el manteniment dels programes socials."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut