El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Madrid

Rajoy prepara canvis i valora convocar eleccions generals el 22 o el 29 de novembre

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pensa en dues possibles dates per convocar eleccions generals: el 22 o el 29 de novembre. Si es confirmessin les dates revelades per fonts parlamentàries, el cap de l'executiu mantindria la seva previsió inicial, amb independència dels resultats que el PP ha obtingut en les eleccions de diumenge passat i que han suposat la pèrdua de les majories absolutes que tenia.

Si les eleccions se celebren el 29 de novembre, les Corts es dissoldran el 6 d'octubre, i si la data escollida és el 22 de novembre, l'actual legislatura conclourà el 29 de setembre.

L'executiu està treballant en un calendari, juntament amb el Congrés i el Senat, per determinar el temps que es necessita per aprovar les reformes pendents i posar data a la dissolució de les Corts, que ha de produir-se 54 dies abans de la cita electoral.

Convocar els comicis abans de les dues dates que sonen suposaria avançar la dissolució de les cambres i impediria completar la tramitació parlamentària d'algunes lleis que el govern espanyol té previst aprovar, com la llei d'enjudiciament civil i criminal, així com altres iniciatives com la publicació de la llista de morosos i defraudadors o la posada en marxa de la llei de segona oportunitat.

Paral·lelament, s'ha obert un debat sobre canvis en el partit i en el govern espanyol que podrien passar per la sortida de ministres com Wert i l'entrada del gallec Feijóo. Al partit també hi ha molta pressió a favor del relleu de la secretària general, Dolores de Cospedal, que podria incorporar-se al govern.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut