Londres

Londres "examinarà" els estrangers que vulguin la ciutadania

El Regne Unit ha endurit les condicions per concedir la ciutadania britànica a les persones estrangeres. D'entrada, hauran de passar un període de prova d'un any, al final del qual hauran de demostrar que parlen anglès, paguen els impostos i compleixen la llei. També s'incrementaran les taxes del visat per finançar les despeses de benestar social. Els infants i la gent gran hauran de pagar més, amb l'argument que suposen una despesa més gran per les arques de l'Estat. Segons el primer ministre britànic, Gordon Brown, amb el nou criteri s'aconseguirà que el Regne Unit sigui un país "i no només un grup de persones".

Actualitzat

La ministra de l'Interior britànica, Jacqui Smith, veu positiu el canvi perquè obligarà tots els immigrants a "guanyar-se" la ciutadania. La nova normativa allargarà de cinc a sis anys el temps mínim per obtenir el passaport amb plens drets.

El període es podrà escurçar si la persona sol·licitant demostra que és un ciutadà "actiu" fent algun tipus d'activitat caritativa o aporta cartes de bones referències. En canvi, aquells que infringeixin la llei patiran retards en la tramitació i fins i tot s'interromprà.

El primer ministre, Gordon Brown, ha justificat en declaracions a la BBC que el seu govern vol ser "més exigent amb els llaços, inclosos els valors compartits, que fan d'una col·lecció de persones un país". Brown ha negat que l'enduriment de la norma disminueixi "la tolerància i la justícia".

L'oposició conservadora discrepa del sistema perquè veu "més simple, més barat i millor pel Regne Unit" fixar quotes d'immigrants.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut