Concentració de suport a l'alcaldessa de Berga, aquest dilluns a la plaça de Sant Pere
Concentració de suport a l'alcaldessa de Berga, aquest dilluns a la plaça de Sant Pere
Barcelona

L'AMI comptabilitza 401 recursos i denúncies contra municipis catalans

La gran majoria són contenciosos per fets com no hissar la bandera espanyola, impulsar la "sobirania fiscal" o treballar el 12 d'octubre passat

Actualitzat

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha comptabilitzat 401 recursos i denúncies contra municipis catalans per diverses actuacions relacionades amb el procés sobiranista. La gran majoria, 385, són contenciosos, dels quals 124 ja s'han arxivat o desestimat.

De les denúncies, 116 són per no hissar la bandera espanyola, 106 per impulsar l'anomenada "sobirania fiscal", 58 per pagar la quota anual de l'AMI i 47 per declarar-se "territori català lliure i sobirà". A més, hi ha nou denúncies cursades per aprovar mocions de suport a la resolució sobiranista del 9 de novembre passat. També hi ha una denúncia per un delicte d'incitació a la sedició contra el regidor de la CUP a Vic Joan Coma i una altra del PP contra l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per delicte electoral en negar-se a despenjar l'estelada.

Els últims procediments són els 58 requeriments d'informació que ha enviat el govern espanyol a ajuntaments catalans per demanar-los si van obrir les seves portes el 12 d'octubre. A més, els populars també han presentat en un jutjat de Badalona una denúncia contra els membres del govern municipal per un delicte de desobediència en obrir les portes del consistori el 12-O.

Precisament, aquest dimarts, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras; i el vicepresident de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), David Saldoni, s'han reunit amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per estudiar la resposta a aquests requeriments. Tant l'AMI com l'ACM s'han posat en contacte amb aquests municipis per oferir-los assistència jurídica. "És bàsic respectar l'autonomia local", ha remarcat Lloveras.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut