Sant Joan Despí

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, torna a plantar el jutge que l'havia citat per mantenir l'estelada al balcó de l'Ajuntament

L'havia citat per mantenir l'estelada al balcó de l'Ajuntament en les eleccions del 27 de setembre del 2015 i en les generals del 20 de desembre

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha plantat el jutge. Venturós, de la CUP, havia estat citada aquest dilluns a les 11 del matí a comparèixer al jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat en qualitat d'investigada per un delicte electoral, per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó del consistori en les eleccions del 27 de setembre del 2015 i en les generals del 20 de desembre del mateix any.

Venturós, que no ha rebut cap tipus de citació per haver obert l'Ajuntament el 12 d'octubre i ha afirmat que desconeix les conseqüències que pot comportar no comparèixer a les citacions judicials, ha explicat al programa "Els matins" de TV3 que desobeeix "pels nostres principis polítics".

L'alcaldessa, que ja va desobeir un requeriment judicial el passat 5 d'abril, també ha explicat en un comunicat que no declarà davant del jutjat sinó que ho farà "davant del poble", que és "a qui em dec", i també ha insistit en la seva voluntat "de no esquivar el desafiament a l'Estat".

Aquest mateix dilluns, a les 7 de la tarda, s'ha convocat un acte de suport a la decisió de continuar mantenint l'estelada al balcó de l'Ajuntament. Sota el lema de 'Berga no la despenja', l'acte tindrà diversos representant polítics, entitats i associacions del teixit associatiu de la ciutat, i estarà obert a la ciutadania.

La decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'Ajuntament de Berga va ser aprovada en un ple el 6 de desembre del 2012.

Concentració de suport

Al voltant de 200 persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de Sant Pere per donar suport a Venturós. Davant dels concentrats, l'alcaldessa ha dit que s'està vivint "una autèntica ràtzia" contra els ajuntaments catalans com a eina de repressió contra el poble. Per Venturós, "aquesta és la fórmula amb què l'Estat" vol "atemorir" els ciutadans, però ha afegit que això "ja no és possible perquè la sobirania popular està per damunt de la legalitat que ja només reconeix una minoria".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut