Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau en una roda informativa dilluns passat (ACN)
Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau en una roda informativa dilluns passat (ACN)
Barcelona

L'acusació popular del 9-N demana sis anys de presó per a Mas, Ortega i Rigau

Considera que hi va haver un delicte de malversació de fons públics perquè diu que van gastar 4,7 milions d'euros per organitzar la consulta

RedaccióActualitzat

L'acusació popular del cas del 9-N demana per a Artur Mas 6 anys de presó i 22 anys d'inhabilitació. La mateixa petició fan per a l'exvicepresidenta Joana Ortega i per a l'exconsellera Irene Rigau. És la primera de les parts que demana pena de presó, perquè que considera que hi va haver un delicte de malversació de fons públics, a més de prevaricació i desobediència. Sostenen que van gastar 4,7 milions d'euros per organitzar la consulta, amb el dispositiu informàtic i la logística.

L'acusació popular en la causa del 9-N, que agrupa els sindicats policials SPP i UFP i Manos Limpias, es desmarca així de la Fiscalia, que demana només penes d'inhabilitació per a Mas, Rigau i Ortega, en imputar-los els delictes de desobediència i prevaricació als quals el jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va cenyir el cas del 9-N.

Amb el seu escrit, l'acció popular pretén ampliar els delictes imputables als tres encausats, de manera que el jutge del TSJC afegeixi el de malversació quan, després de rebre els escrits d'acusació i defensa, dicti l'acte d'obertura de judici oral que ha de delimitar els fets que s'han de jutjar.

Anar al contingut