Barcelona

El fiscal demana 10 anys d'inhabilitació per a Artur Mas pel 9-N

Els delictes atribuïts són desobediència greu i prevaricació, mentre per a les conselleres Ortega i Rigau demana 9 anys d'inhabilitació com a "cooperadores necessàries"

RedaccióActualitzat

El fiscal del cas que ha encausat la consulta sobiranista del 9-N del 2014 demana 10 anys d'inhabilitació per a l'expresident de la Generalitat Artur Mas com a màxim responsable de l'organització de la consulta i li imputa els delictes de desobediència greu i inhabilitació.

Segons el fiscal, Joana Ortega, aleshores vicepresidenta, i Irene Rigau, que era consellera d'Ensenyament, van ser cooperadores necessàries d'aquests dos delictes, i per això demana penes de 9 anys d'inhabilitació per a càrrec públic o electe per a cadascuna.

En cas que s'optés per jutjar de forma separada els delictes de desobediència i prevaricació, per desobediència, el fiscal demana multes econòmiques durant 6 mesos i, per prevaricació, demana penes d'inhabilitació lleugerament més curtes.

Ortega ha reaccionat de pressa a l'anunci fet per la fiscalia. Ho ha fet a Twitter, on ha assegurat que els volen inhabilitar "per habilitar que la gent parlés". Ortega ha afirmat que això no ha passat mai enlloc:

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, els ha donat suport aprofitant el tuit d'Ortega. Puigdemont ha expressat solidaritat amb els encausats afirmant que "la seva vergonya és la nostra fortalesa":


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut