L'Ajuntament de Barcelona va ordenar el tancament del CIE de la Zona Franca (EFE)
L'Ajuntament de Barcelona va ordenar el tancament del CIE de la Zona Franca (EFE)
Barcelona

La policia impedeix que inspectors municipals entrin al CIE de la Zona Franca

El Ministeri de l'Interior el va reborir, tot i que el govern de Colau en va ordenar el tancament al·legant que no té llicència ni reuneix condicions de seguretat

RedaccióActualitzat

Agents de la policia espanyola han impedit aquest dilluns al migdia a inspectors de l'Ajuntament de Barcelona l'entrada al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, del qual el consistori va ordenar el tancament la setmana passada. El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha denunciat els fets des de Twitter i ha acusat el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, de "menyspreu a la legalitat i als drets humans".

Un tècnic de llicències del districte de Sants-Montjuïc i una advocada de l'Ajuntament pretenien accedir a les instal·lacions del CIE per fer la inspecció obligada abans de precintar l'equipament perquè, segons l'Ajuntament, no té la llicència d'activitat ni tampoc reuneix les condicions de seguretat.

Els funcionaris municipals tornaran a intentar entrar una segona vegada en el termini de 7 dies. En cas que se'ls torni a negar l'entrada, l'Ajuntament recorrerà a la justícia perquè ordeni el desallotjament del centre.

Just després que el consistori n'anunciés el tancament, el Ministeri de l'Interior va reobrir el centre, vigilat per una desena de policies però sense cap intern. El CIE acull immigrants sense papers pendents d'expulsió.

Anar al contingut