Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona recorrerà a la justícia si el Ministeri de l'Interior reobre el CIE de la Zona Franca

Jaume Asens reivindica el marc competencial de l'Ajuntament de Barcelona i creu que la polèmica amb el Ministeri de l'Interior acabarà en mans del jutge

RedaccióActualitzat

El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, assegura que enviaran tècnics municipals per comprovar si el Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca ja té activitat. Aquest matí hi han entrat vehicles de la Policia, però de moment el Ministeri de l'Interior no ha explicat quan té previst tornar a ingressar-hi persones sense permís de residència a l'espera de la seva expulsió.

El consistori barceloní al·lega que aquest establiment no disposa de llicència municipal per a la reobertura. Dijous, l'Ajuntament va assegurar que si hi detectava moviments al CIE el podria precintar. Però avui Jaume Asens ha precisat que és molt possible que la qüestió acabi amb una intervenció judicial perquè l'Ajuntament necessita una autorització judicial per precintar el centre:

"Demanarem autorització al jutge perquè obligui el Ministeri de l'Interior a desallotjar el centre. Perquè el que nosaltres no podem fer és precintar un recinte amb els interns a dintre, si és que hi ha interns."

Jaume Asens considera una provocació l'anunci de reobertura del CIE anunciat ahir pel govern espanyol i ha volgut reivindicar el marc competencial de l'Ajuntament de Barcelona per reclamar llicències als espais de la ciutat:

"Ens sembla que el que ha passat avui és una provocació i un menyspreu a l'Ajuntament de Barcelona, perquè just el dia que comuniquem l'ordre de cessament, el mateix dia es comunica als mitjans de comunicació la voluntat de reobrir el CIE."

El Ministeri de l'Interior manté el pols amb l'Ajuntament i assegura que no necessita cap llicència municipal per tornar a posar en funcionament el centre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut