Manifestació a l'entrada del CIE de la Zona Franca de Barcelona
Manifestació a l'entrada del CIE de la Zona Franca de Barcelona
Barcelona

El ministeri ja ha reobert el CIE de la Zona Franca, malgrat el veto de Colau

Interior diu en un comunicat que, un cop acabades les obres, reobren el centre i que recorreran la decisió de l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha reobert ja el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona avui, malgrat el veto de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que pretén impedir-ho al·legant que aquestes instal·lacions no tenen llicència d'activitat.

En un comunicat, Interior afirma que recorreran la negativa municipal a donar-los permís per obrir.

Segons han informat a EFE fonts de la delegació del govern a Catalunya, la intenció és reobrir el CIE perquè entenen que han complert de manera escrupolosa amb la normativa urbanística en les obres de reforma d'aquest centre i perquè aquest tipus de locals no estan inclosos entre les activitats ambientals sotmeses a llicència.

També al·leguen que la resolució que els va enviar l'Ajuntament de Barcelona el 28 d'abril passat advertint que el CIE no tenia la llicència pertinent no detallava ni el precepte vulnerat ni incloïa cap raonament jurídic que acredités aquesta suposada vulneració administrativa.

L'Ajuntament anuncia "mecanismes coercitius"

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha anunciat que en els pròxims dies enviaran els tècnics municipals al CIE per comprovar si hi ha activitat, després que el govern espanyol n'hagi comunicat la reobertura. Depenent de l'informe, Asens ha avisat que el consistori posarà en marxa els "mecanismes coercitius que preveu la llei amb l'ordre de precinte inclòs".

Acompanyat pels portaveus de CiU, ERC, PSC i la CUP, Asens ha qualificat de "provocació" i "menyspreu" la decisió del govern espanyol de reobrir el CIE el mateix dia en què el consistori ha anunciat de forma oficial l'ordre de cessament de l'activitat del centre per manca de la llicència corresponent i de la normativa de seguretat adequada.

Asens assegura que la Generalitat els ha transmès el seu suport i indignació. Irònicament, s'ha sorprès que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, de qui ha dit que "sempre defensa la legalitat i l'ordre", hagi adoptat "aquesta actitud de desobediència.

L'alcaldessa, Ada Colau, també s'ha dirigit a Fernández Díaz per demanar-li que no es reobri el centre:

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut