Gandesa

La jutgessa troba indicis que demostrarien que l'incendi d'Horta de Sant Joan va ser intencionat

La jutgessa que porta el cas de la mort de cinc bombers en un incendi d'Horta de Sant Joan hauria trobat indicis per considerar que el foc va ser intencionat i no accidental, com asseguren els dos detinguts com a responsables del foc. Així ho ha explicat l'advocat de la família d'un dels bombers, Pau Simarro, que ha recollit aquest dilluns als jutjats de Gandesa part de la documentació del procés.

Actualitzat
Amb aquests indicis es podrien acusar els dos arrestats d'un delicte d'homicidi involuntari i podrien ser condemnats a fins a deu anys de presó.

El cas evoluciona amb dues línies de treball. D'una banda, la que permeti valorar si l'actuació dels responsables del dispositiu per apagar l'incendi va ser la correcta. Tot i que des de la Generalitat sempre s'ha qualificat d'impecable, els familiars "no ho tenen clar", segons ha apuntat Pau Simarro. Gràcies a l'aixecament del secret de sumari, es podrà començar a treballar per decidir si les famílies tramiten o no una acusació contra l'administració.

La segona línia se centra en els dos homes empresonats després d'haver estat detinguts per haver provocat l'incendi d'Horta de Sant Joan. Tots dos han reconegut que van fer foc, però afirmen que va ser el vent el responsable que les flames es descontrolessin i que, per tant, va ser un accident.

La jutgessa ha emès un informe on diu que hauria trobat indicis que rebatrien la hipòtesi de l'accident i apuntarien que el foc va ser intencionat.
Anar al contingut