El fundador de Wikileaks, Julian Assange (Reuters)
El fundador de Wikileaks, Julian Assange (Reuters)
Londres

La justícia britànica no retira l'ordre de detenció de Julian Assange

Els magistrats de Westminster rebutgen els arguments del fundador de Wikileaks

Actualitzat

La justícia britànica ha rebutjat els arguments de la defensa de Julian Assange, que demanava que s'aixequés l'ordre de detenció que pesa sobre ell. El tribunal de magistrats de Westminster ja va mantenir en vigor la setmana passada l'ordre de detenció contra Assange. Els advocats del fundador de Wikileaks han defensat davant del tribunal que l'ordre de detenció és una mesura "desproporcionada" i que va en contra dels "interessos de la justícia".

La magistrada Emma Arbuthnot ha defensat que l'ordre de detenció contra Assange és una "resposta proporcionada" a la seva ruptura de la llibertat condicional. La jutge considera que "els acusats en llibertat provisional a tot el país, així com les persones que afronten una extradició, es presenten davant dels tribunals per afrontar les conseqüències de les seves pròpies decisions" i ha afirmat que Assange "hauria de tenir el coratge de fer el mateix".

En saber la decisió, Assange ha lamentat al seu compte de Twitter que la jutge es limités "a defensar les accions de l'Estat britànic":

 

 

Per la seva banda, un dels advocats d'Assange, Gareth Peirce, ha dit a la sortida del tribunal que encara no han decidit si recorreran la decisió.

Una ordre de recerca que Suècia ja ha retirat

Assange, que va divulgar milers de documents confidencials a través de Wikileaks, es va refugiar a l'ambaixada equatoriana a Londres per evitar ser extraditat a Suècia, que el reclamava per jutjar-lo per violació. El mes de maig, Estocolm va tancar el cas i va retirar l'ordre de recerca contra ell, però la justícia britànica continua demanant que respongui per no haver-se presentat davant d'un tribunal quan se'l va citar. Al Regne Unit, això es castiga amb una pena màxima d'un any de presó.

Assange i la seva defensa han argumentat que, si se'l deté, podria activar-se una ordre d'extradició dels Estats Units, on ha d'afrontar múltiples acusacions d'espionatge que podrien comportar cadena perpètua.

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut