El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una reunió del Consell Executiu (ACN)
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una reunió del Consell Executiu (ACN)

La fiscalia no veu delicte de desobediència d'Aragonès pels preparatius de l'1-O

En canvi, assenyala indicis de quatre delictes en l'actuació de Josep Maria Jové

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Superior de Catalunya no vol que s'investigui el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, per un delicte de desobediència. Ho havia demanat el jutge d'instrucció 13 de Barcelona, el que investiga el referèndum. Però com que Aragonès és membre del govern, va haver de passar el seu cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquest tribunal va demanar el seu parer a la fiscalia i aquesta ha conclòs que no hi veu cap delicte. El que es volia investigar és si Aragonès no va fer cas de la petició expressa del Tribunal Constitucional que no fes res per celebrar l'1-O un cop ja s'havia declarat il·legal.

 

Notícia relacionada: Junqueras, Romeva i Cuixart demanaran la nul·litat de la investigació del jutjat número 13

 

 

Fiscalia veu indicis de quatre delictes de Jové

En canvi, els fiscals sí que veuen indicis perquè el TSJC investigui Josep Maria Jové, diputat d'Esquerra i ex-secretari general de la Presidència. La fiscalia considera que podria haver comès fins a quatre delictes relacionats amb l'1-O: malversació, revelació de secrets, desobediència i prevaricació.

 

La magistrada Maria Eugènia Alegret serà l'encarregada d'estudiar si el TSJC admet a tràmit la sol·licitud del jutge de Barcelona. La decisió final es prendrà a la Sala d'Admissions del tribunal.

Aragonès no constava formalment com a investigat al jutjat número 13, tot i que en diferents informes de la Guàrdia Civil s'assenyalava el vicepresident de la Generalitat per haver buscat finançament per al procés, suposadament.

 

Notícia relacionada: Aragonès i Artadi, pesos pesants del govern de Quim Torra

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut