Barcelona

La CUP diu que no investirà "algú que s'identifiqui amb les retallades"

Baños diu que el resultat del 27S recull "un mandat clar contra l''statu quo', contra autonomisme i contra les polítiques de trencament dels drets socials i laborals"

RedaccióActualitzat

La segona a la llista de la CUP, Anna Gabriel, ha avançat que ja han emplaçat Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot, així com actors polítics i socials del país, a trobar-se durant aquesta setmana per dibuixar l'escenari després de les eleccions del 27S. Paral·lelament, han dit, obriran un procés d'assemblees i debats interns de preses de decisions. En aquestes converses, ha explicat Gabriel:

"Farem valdre tots els vots expressats. Hem vingut a plantejar un pla de xoc contra la pobresa i hem vingut a trencar amb l''statu quo' i el règim vigent."

Sobre la no investidura d'Artur Mas com a president, Gabriel ha assegurat que "res ha canviat" i, per tant, mantenen el mateix posicionament. I ho ha justificat:

"L'acord entre CDC i ERC a nosaltres no ens obliga. Tampoc el plantejament d'investir Mas. Per nosaltres el procés no és una persona i la garantia de la defensa de la república catalana serà la seva gent i qui l'encapçali ha de ser algú que no s'identifiqui amb les retallades."

En aquest sentit, ha insistit que "el camí que s'obre a partir d'avui" l'ha d'encapçalar una persona que "exemplifiqui que s'inicia una nova etapa i estem per canviar les coses d'arrel".

El candidat de la formació a les eleccions, Antonio Baños, ha destacat que en els comicis del 27S hi ha hagut:

"Un mandat clar contra l''statu quo', contra autonomisme i contra polítiques de trencament dels drets socials i laborals."

Davant d'aquests resultats, Baños ha defensat un pla de xoc i ha fet una crida a desobeir les lleis de l'austeritat. I és que "si som independentistes ho som perquè la vida de la nostra gent sigui una vida digna", ha dit.

Sigui com sigui, Baños ha defensat que el 27S ha estat:

"La victòria de l'independentisme. Amb la major participació, hem tingut un augment de vots independentistes."

Pel candidat de la formació, es tracta d'una "victòria claríssima" i l'independentisme és l'opció majoritària i "el camí que cal seguir".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut