Barcelona

La CUP demana retirar el monument a Colom de la Rambla de Barcelona

La formació també demanarà al ple de l'Ajuntament la retirada de l'escultura de l'esclavista Antoni López i que el 12 d'octubre sigui laborable.

RedaccióActualitzat

Expectació pel ple de l'Ajuntament de Barcelona d'aquest divendres. I és que la CUP Capgirem Barcelona proposarà retirar el monument a Cristòfor Colom situat al final de la Rambla i substituir-lo per un símbol de la resistència americana. La proposta dels cupaires també preveu la retirada dels elements ornamentals de la base que fan, segons diuen, "enaltiment de la conquesta d'Amèrica".

La formació anticapitalista, a més, demanarà la retirada de l'escultura de l'esclavista Antoni López, a la cruïlla de la Via Laietana amb el passeig de Colom, i substituir-la per un monument d'homenatge i reparació a totes les víctimes del tràfic d'esclaus.

En la proposició que defensarà al ple, la CUP també demanarà la retirada de les banderes espanyoles i altres símbols monàrquics dels edificis i la via pública, i instaran la Conselleria d'Interior a no autoritzar "manifestacions ni actes de tipus feixista a la ciutat" pel 12 d'octubre. Precisament, la CUP també proposarà divendres declarar el Dia de la Hispanitat com a laborable.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut