Barcelona

El jutge demana a la Policia Nacional que identifiqui els agents que van actuar l'1-O

Les denúncies presentades al jutjat es refereixen a 130 persones ferides en 23 col·legis electorals

Actualitzat

El jutge que investiga les càrregues policials als locals de votació de l'1-O ha demanat a la Policia Nacional que identifiqui els agents que van actuar en cadascuna de les intervencions que van fer per impedir el referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

En una providència, el titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha requerit la Brigada d'Informació de la Policia Nacional perquè li detalli el nombre d'agents que va actuar a cadascun dels locals de votació on va actuar aquell cos, les funcions de cadascun d'ells i el número d'identificació de l'uniforme.

 

 

El magistrat ha dictat aquesta providència en el marc de la investigació que va obrir arran de les denúncies presentades per les càrregues de la Policia Nacional per impedir la votació en locals de Barcelona que van acollir urnes l'1 d'octubre, que es van saldar amb unes 130 persones ferides.

El jutge, que investiga si hi va haver "proporcionalitat" en l'actuació de la Policia Nacional en 23 locals de votació -no només en un, com demanava la fiscalia- va demanar a la Delegació del Govern un informe sobre les instruccions "orals i escrites" que es van donar als cossos i forces de seguretat de l'Estat per impedir l'1-O.

 

Querella per la pèrdua d'un ull

Aquest jutge també té a les seves mans la querella que va presentar la setmana passada el jove que va perdre la visió en un ull per una pilota de goma disparada per la Policia Nacional a les portes de l'escola Ramon Llull de Barcelona, on van quedar ferides 19 persones.

 

 

Dels 23 col·legis electorals que es reporten, el Ramon Llull és el centre de votació de l'1-O que concentra més denúncies de lesionats, seguit del col·legi Mediterrània, amb 16, i el CEIP Àgora i l'ambulatori El Guinardó, tots dos amb 10.

També hi va haver denúncies de ferits en l'IES Pau Claris (9), Estel (9), IES Joan Fuster (8), IES Pau Romeva (7), Serveis Centrals del Departament d'Ensenyament de la Generalitat (6), col·legi Prosperitat (5), IES Jaume Balmes (4), Escola Oficial d'Idiomes (4), col·legi Infant Jesús (4), Centre Educatiu Projecte (4), Escoles Pies de Sant Antoni (4), CEIP Tibidabo (2), CEIP Els Horts (2), IES Joan Boscà (2).

Finalment, els jutjats de Barcelona han rebut per ara denúncies d'un ferit al centre de Formació d'Adults Freire, CEIP Aiguamarina, CEIP Víctor Català, col·legi Trinitat Vella i CEIP Mas Casanovas.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut