Luigi Di Maio, líder del Moviment 5 Estrelles (Reuters)
Luigi Di Maio, líder del Moviment 5 Estrelles (Reuters)
Roma

Itàlia ja té un programa de govern que inclou l'expulsió dels immigrants il·legals

El Moviment 5 Estrelles i la Lliga aposten per polítiques de creixement, sense que encara se sàpiga el nom del primer ministre

RedaccióActualitzat

Itàlia continua sense saber qui serà el nou primer ministre, però ja coneix quin serà el seu programa de govern. El pròxim executiu abandonarà l'austeritat i farà polítiques de creixement. És el pacte a què han arribat el Moviment 5 Estrelles de Luigi Di Maio i la Lliga Nord de Matteo Salvini. També s'hi inclou l'expulsió d'immigrants irregulars i les subvencions a guarderies només per a famílies italianes.

És un programa per als pròxims cinc anys. S'introdueix el rèdit de ciutadania -un subsidi per a les famílies pobres- i una taxa plana entre el 15% i el 20% per persones i empreses. Es vol acabar amb la càrrega "insostenible" de la immigració i protegir les fronteres nacionals.

El text no posa en dubte l'euro ni la política monetària, com s'havia dit als últims dies, però es destaca la necessitat de reformes compartides amb Europa. El programa verd i groc preveu fidelitat a l'OTAN però també anul·lar les sancions a Rússia, soci econòmic d'Itàlia.

 

 

Aquest programa s'està votant tot el dia on line pels inscrits al Moviment 5 Estrelles. Aquest cap de setmana ho farà la Lliga Nord. Berlusconi, mentrestant, veu amb distanciament el contracte de Salvini. No parla en nom de la coalició de centre dreta, ha dit, sinó en nom de la Lliga, un partit que, segons els últims sondejos. supera ja el 25%, mentre que el Moviment 5 Estrelles es manté per sobre del 32%, allunyats de les altres formacions.

Notícia relacionada: La coalició de Berlusconi s'imposa a Itàlia però no té majoria per governar

ARXIVAT A:
Itàlia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut