Berlusconi saluda el president italià, Sergio Mattarella (Reuters)
Berlusconi saluda el president italià, Sergio Mattarella (Reuters)
Roma

Berlusconi s'aparta perquè la Lliga Nord i 5 Estrelles puguin negociar un govern

El pas al costat de Berlusconi podria evitar la convocatòria de noves eleccions

RedaccióActualitzat

Silvio Berlusconi ha decidit fer un pas al costat per desbloquejar un possible pacte de govern a Itàlia entre la Lliga Nord i el Moviment 5 Estrelles. És una decisió important perquè podria evitar la repetició de les eleccions.

L'"expremier" italià era el principal obstacle perquè les dues forces triomfadores de les darreres eleccions poguessin formar govern, ja que 5 Estrelles es negava en rodó a pactar res amb el líder de Forza Italia, i la Lliga Nord tenia un acord amb Berlusconi, amb qui havia anat en coalició.

Aquest matí ja es farien els primers contactes i això permetria no haver de repetir eleccions ni fer un govern provisional. Els antisistema 5 Estrelles i la ultradretana Lliga Nord han demanat 24 hores més de temps al president del país, Sergio Mattarella, per intentar tancar una entesa sòlida.

Berlusconi hi ha volgut donar el beneplàcit perquè, ha dit, no el puguin culpar de la falta d'acord entre la resta de forces polítiques. Però l'ex-primer ministre també ha deixat clar que no donarà la confiança a aquest futur govern.

Mattarella va proposar a principis de setmana la creació d'un executiu "neutre" i "tècnic", va dir, i va assegurar que, si aquesta idea no prosperava, hi hauria noves eleccions a l'estiu, o no més enllà de la tardor.

ARXIVAT A:
Itàlia
Anar al contingut