Barcelona

Iceta: "Només aproximant les posicions dels extrems ens en sortirem"

RedaccióActualitzat

El líders dels socialistes ha començat la seva intervenció explicant que tot i que el ple d'investidura no compleix el reglament volien fer un exercici d'empatia i participar-hi.

Miquel Iceta ha volgut destacar l'emocionalitat del moment que vivim:

" Vivim amb el cor encongit. Des de diferents punts de vista. Fent un esforç d'empatia potser avui  no complim el reglament. Fem un esforça d'empatia per comprendre què hi ha al darrere de cada persona, partit, actuació."

Iceta ha volgut reiterar que la seva posició es basa en  "el respecte a la legalitat, a l'estat de dret i la separació de poder, i que aquests conflictes només es poden solucionar des de la política".

El líder del PSC ha assegurat que "Estem davant el problema polític més rellevant des del 1981":

"Només aproximant les posicions dels extrems ens en sortirem"

En relació amb la presó preventiva decretada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per a Turull, Rull, Romeva, Forcadell i Bassa, Iceta les ha qualificat de desproporcionades:

"Les mesures cautelars de presó són desproporcionades."

 

 

El líder dels socialistes catalans ha citat a l'expresident espanyol Felipe González per reclamar una solució política:

"I vull recordar una frase de fa uns dies de Felipe González amb la que hi estic totalment d'acord: Ens emparem a les togues perquè com a polítics som inútils"

Iceta ha afirmat que "sabem que a la cambra hi ha un majoria independentista i té dret a elegir president i govern. Però que no oblidi que no té una majoria social al darrere".

Iceta assegura que la responsabilitat dels partits és avui tornar a posar la política en el primer pla per molt mal que ens faci. I diu a les formacions independentistes que "vulnerar la llei ens allunya de la política, tornem a la política":

"Nosaltres estem disposats a abandonar el refugi dels blocs per avançar en el camp del diàleg"

El líder del PSC ha assegurat que el seu partit està disposat a dialogar i acostar posicions.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraRebel·lió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut