Madrid

Montoro posa en el punt de mira empreses i persones que considera afins al procés

Hisenda reclama a la Generalitat que li detalli contractes, serveis o pagaments a empreses com Mediapro i el diari "Ara"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha demanat a la Generalitat informació detallada de qualsevol contracte, servei o pagament a empreses de comunicació com Mediapro, el diari "Ara" i els seus accionistes, així com persones que considera relacionades amb l'àmbit sobiranista.

En un requeriment enviat a la Generalitat, Hisenda també exigeix informació sobre una llista de beques, estudis o seminaris encarregats per l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, i torna a demanar detalls de les subvencions a entitats com l'ANC o Òmnium.

El llistat és extens. Hi ha nombrosos periodistes vinculats al diari "Ara", com per exemple Toni Soler, Antoni Bassas o Albert Om, i Oriol Soler, que va ser conseller delegat des de la seva fundació el 2010 i fins al 2012 i amb el qual ara no té cap vinculació.

Montoro també assenyala la publicació "Sàpiens" o la "Revista Catalana de Dret Públic" per un número que va dedicar al procés. I fa menció especial al sector informàtic amb les empreses T-Systems o IBM al capdavant.

La interventora general de la Generalitat té fins dilluns a les deu del matí per reunir totes les dades i enviar-les al ministeri.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut