Les responsables de ServidorsCat, aquest dijous, amb el president del Parlament, Roger Torrent
Les responsables de ServidorsCat, aquest dijous, amb el president del Parlament, Roger Torrent
Barcelona

Funcionaris de la Generalitat alerten sobre el 155: "No podem aguantar més"

L'associació Servidorscat i el sindicat CSIF reclamen al Parlament que es formi govern per impulsar programes que estan parats per l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

La Generalitat continua funcionant amb certa normalitat sota l'aplicació de l'article 155, però hi ha funcionaris que s'estan queixant que es prenen les decisions de manera molt lenta.

Aquest dijous el col·lectiu de funcionaris Servidorscat, que porta mesos recollint informació sobre les afectacions que provoca la intervenció de l'autogovern, ha explicat al president del Parlament, Roger Torrent, els problemes que es troben en el seu dia a dia.

"Els pròxims mesos es veuran les afectacions"

Li han portat el tercer informe que fan sobre els efectes negatius de l'aplicació del 155. La presidenta del col·lectiu, Yolanda Hernández, ha denunciat que no es prenen totes les decisions que s'haurien de prendre i que això està deixant a l'aire molts projectes. 

Hernández ha assegurat que en les pròximes setmanes la ciutadania començarà a notar els efectes d'aquesta lentitud:

"Ja no podem aguantar més, estem en període de descompte. Al meu entendre, des de fa molt de temps. Es necessita gent al capdavant de les conselleries per prendre decisions".

"Hi ha moltes actuacions que no s'han pogut dur a terme, o que des del punt de vista pressupostari no s'han cobert, i  els pròxims mesos es veuran les afectacions, com subvencions per la llengua, o la integració dels immigrants, o per les persones que resideixen a l'estranger. Tots aquests programes que estaven previstos pel 2017-2020 no es podran fer."

En l'informe, que anomenen "Inventari de danys", hi inclouen 21 línies de subvenció frenades, 12 activitats cancel·lades o suspeses, 92 afectacions en la contractació i 8 oportunitats econòmiques perdudes.

Arrimadas rep el CSIF

En paral·lel la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha rebut aquest mateix dijous els representants del sindicat de funcionaris CSIF. Eugenio Zambrano, representant d'aquest sindicat, ha donat un missatge similar al dels seus companys rebuts per Torrent:

 "Hi ha projectes que estan parats, hi ha manca de recursos humans i materials, a educació tenim molts barracons... Cal definir moltes polítiques públiques i això genera precarietat i inseguretat jurídica, no només en l'administrat sinó també en el treballador públic."

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut