La Guàrdia Civil implica Mas, Rovira i Gabriel en la preparació del referèndum

Nou informe sobre l'independentisme pocs dies abans de les declaracions dels tres líders independentistes

RedaccióActualitzat

Nou informe de la Guàrdia Civil elaborat en base a l'agenda del qui era un dels homes de confiança d'Oriol Junqueras a la conselleria d'Economia, Josep Maria Jové

L'informe entra a fons en l'agenda i en el document "EnfoCATs", tots dos trobats a Jové, i es presenta al jutge com la prova que tot el que es recull en  aquests documents es volia posar en pràctica.

Datat el 31 de gener

El document està datat el 31 de gener i s'ha filtrat quan falta menys d'una setmana per a la declaració de Marta Rovira, Artur Mas i Anna Gabriel davant del jutge Pablo Llarena al Tribunal Suprem.

Els seus noms apareixen més d'un cop en les conclusions del document que ara Llarena té damunt de la taula. De Marta Rovira diu que era, juntament amb Junqueras, qui donava ordres a Jové sobre la logística del referèndum.

Respecte a Artur Mas, apunta que en la presentació de Junts pel Sí va obrir la via de la unilateralitat. I d'Anna Gabriel afirma que proposa la creació d'un protocol d'actuació en cas de procediments judicials per desobediència.

Trucades i informacions periodístiques

L'informe, on apareixen, a banda del nom de Jové, altres investigats pel jutjat número 13, elabora un relat dels moviments de Junts pel Sí i la CUP des del 2015 i hi inclou moltes informacions periodístiques com a prova. També s'hi detalla el contingut d'algunes trucades telefòniques intervingudes.

Amb l'ajuda d'algunes d'aquestes trucades els autors de l'informe inclouen el fundador de Mediapro, Jaume Roures, en l'anomenat "Comitè Executiu" del procés independentista.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut