Puigdemont, Junqueras i Romeva assenyalats com a màxims responsables de l'1-O
Puigdemont, Junqueras i Romeva assenyalats com a màxims responsables de l'1-O

La Guàrdia Civil acusa els líders del procés d'actuar com "delinqüència organitzada"

L'informe, entregat al jutge Llarena, conclou que Puigdemont, Junqueras i Romeva son els màxims responsables de l'1-O

Actualitzat

Els informes que ha enviat la Guàrdia Civil al jutge del Suprem Pablo Llarena equiparen els impulsors del procés amb delinqüents organitzats. En aquests informes s'assenyala Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva com els tres màxims responsables de l'organització del referèndum de l'1-O.

L'informe arriba a la conclusió, a la pàgina 166 del document, que els dirigents polítics i alts càrrecs de la Generalitat actuaven amb tàctiques pròpies de la "delinqüència organitzada".

 

 

A la pàgina 123 també s'hi fa referència a actuacions pròpies de la delinqüència organitzada, quan es refereix a l'ús de sistemes de missatgeria com WhatsApp o Telegram, amb destrucció immediata.

 

A l'informe també apareix la connexió amb l'ANC i Òmnium com a element per estendre el debat i la mobilització social. Pel que fa als mitjans de comunicació, un dels noms que apareixen en els informes és el del productor i empresari audiovisual Jaume Roures. Se'l situa com a integrant d'un suposat comitè organitzador del referèndum de l'1 d'octubre, com a "element cabdal per difondre el missatge independentista", com recullen els punts 3.12 i 3.13 de la pàgina 165 de l'informe.

 


En una entrevista al programa "Més 324", Roures ha defensat que les explicacions que el vinculen amb el procés sobiranista tenen a veure amb el documental "Las cloacas de Interior", produït per Mediapro, la qual cosa creu que suposa que "el documental forma part d'un delicte d'opinió".

Roures també ha apuntat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els informes busquen culpables, diu, davant la inoperància de l'Estat.

L'informe de la Guàrdia Civil 172 pàgines. Es basa en trucades, en el document "Enfocats" i en l'agenda Moleskine de Josep Maria Jové, el número dos d'Oriol Junqueras. Segons la Guàrdia Civil, Jové va ser el cervell de la logística del referèndum. Com a màxims responsables hi situa, en la pàgina 165 de l'informe, Puigdemont, Junqueras i Romeva.

L'informe de la Guàrdia Civil també conclou que el document "Enfocats" que van trobar a Jové no és el resultat d'"una fantasiosa megalomania", sinó que responia a un programa estratègic seguit fil per randa.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàJudicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut