Madrid

Fiscalia vol reduir a la meitat les penes per als confessos de la Gürtel valenciana

Correa, de 22 a 7 anys; Costa, de 7 a 4; Crespo, de 22 a 13, i El Bigotes, de 27 a 16

RedaccióActualitzat

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat rebaixar significativament les peticions de pena de presó per als principals acusats de la trama valenciana de la Gürtel.

Ho ha demanat considerant que es pot aplicar l'atenuant de confessió al cap de la trama, Francisco Correa, igual que als nou empresaris que van admetre haver finançat el PP valencià.

Notícia relacionada: Correa diu que el PP valencià el va obligar a fer factures falses "per poder cobrar"

 

Per això ara ha demanat que es rebaixi de 22 a 7 anys la pena per a Correa, però també ha rebaixat pel mateix motiu la petició a l'exsecretari general del PP a València Ricardo Costa, de 7 a 4 anys, que va ser un dels primers a confessar durant el judici.

Les rebaixes també afecten Álvaro Pérez, El Bigotes, de 27 a 16 anys i mig, i al número 2 de Correa, Pablo Crespo, de 22 a 13 anys i mig.

 

Notícia relacionada: Costa confessa que el PP es finançava amb diner negre per ordre de Francisco Camps

Delictes electorals

A tots els atribueix delicte continuat de falsedat documental, delicte contra la hisenda per defraudar l'IVA, l'impost de societats i l'IRPF, i també delictes electorals a les eleccions del 2007 i 2008.

La fiscalia també ha proposat rebaixes de pena més reduïdes per a l'exvicepresident de la Generalitat Vicente Rambla, de 6 anys i 6 mesos a 6 anys i 3 mesos, i per a l'exvicesecretari general del PP valencià David Serra, de 7 anys i 9 mesos a 7 anys i 6 mesos.

 

Notícia relacionada: La fiscalia estudia acusar Camps per la confessió de Costa al judici del cas Gürtel

Jesús Sepúlveda es nega a declarar

Aquesta rebaixa de la fiscalia ha coincidit amb la compareixença de Jesús Sepúlveda a la comissió del Congrés que investiga el presumpte finançament il·legal del PP.

Sepúlveda, que va ser alcalde de Pozuelo de Alarcón, marit de l'exministra Ana Mato i també senador, s'ha negat a respondre les preguntes dels diputats.

 

L'exalcalde del PP ha dit que ja va declarar durant el judici del cas Gürtel, que està pendent de sentència.

En aquest judici la fiscalia demana per a ell 15 anys de presó per haver rebut més de mig milió d'euros de la trama, a més de cotxes i viatges de luxe, entre altres regals.

La compareixença de la seva exesposa, Ana Mato, acusada d'haver-se beneficiat de regals de la trama, com ara festes d'aniversari per als seus fills, ha quedat ajornada per motius mèdics.

Notícia relacionada - novembre 2017: L'Audiència canvia el tribunal que jutjarà el presumpte finançament il·legal del PP

 

ARXIVAT A:
Gürtel
Anar al contingut