Refugiats a Mossul
Refugiats a Mossul
Iraq

Famílies senceres fugen de Mossul i es veuen abocades a camps de refugiats improvisats

La corresponsal de TV3 a l'Orient Mitjà, Txell Feixas, ha vist com afegeixen al dolor físic i psicològic el desig de revenja cap a Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Just la setmana que comença a Washington una cimera internacional per abordar l'estratègia de lluita contra Estat Islàmic, sobre el terreny el grup jihadista veu com perd territori al seu feu de Mossul -la ciutat més gran que controla des del juny del 2014. De fet, és a Mossul on es pot lliurar la batalla clau per acabar amb Estat Islàmic. Ara mateix, tota la ciutat està encerclada, i els combats s'intensifiquen entre l'exèrcit iraquià i els milicians jihadistes. 

Però a la ciutat no només hi ha jihadistes, sinó també milers de civils atrapats que fugen com poden, creuant les línies de front, i, en alguns casos, acaben morint sota el foc dels combatents. Fugen de l'oest de Mossul esquivant franctiradors jihadistes i bombes de l'exèrcit. Però prefereixen arriscar-se abans que morir en vida sota un setge insuportable. Escapar-se de la ciutat és escapar-se de carrers plens de cadàvers, expliquen, després d'intensos combats que van deixant Estat Islàmic reduït i encerclat.

També molts ferits aconsegueixen arribar als autocars que els portaran als camps de desplaçats improvisats i sense recursos. Al dolor psicològic s'hi afegeix el patiment físic i el desig de revenja cap a Estat Islàmic. L'acusen de voler justificar amb la religió gairebé tres anys de terror. 

El govern iraquià calcula que 250.000 persones han sortit de Mossul des que va començar l'ofensiva per recuperar-la, l'octubre passat. I d'aquestes, més de la meitat s'han quedat als camps de refugiats que l'ONU té als voltants de la ciutat. Famílies que esperen poder tornar a casa seva en algun moment, com li han explicat a l'enviada especial de TV3, Txell Feixas. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut