Txell Feixas ha accedit al front de Mossul on la coalició militar lluita contra Estat Islàmic
Txell Feixas ha accedit al front de Mossul on la coalició militar lluita contra Estat Islàmic
Mossul

Estat Islàmic, contra les cordes al seu feu més preuat de l'Iraq

TV3 i Catalunya Ràdio han pogut entrar a Mossul. Txell Feixas ens explica des del front com es lliura la batalla que pot acabar amb la derrota més important d'Estat Islàmic a l'Iraq.

Actualitzat

L'organització Estat Islàmic passa les pitjors hores des de la proclamació del seu califat a Síria i l'Iraq. La milícia jihadista es bat en retirada a tots els fronts, però és especialment significatiu el que està passant a Mossul, on els integristes ja estan completament rodejats.

La corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, Txell Feixas, ha pogut entrar a la ciutat per ser testimoni de la que pot ser la derrota més important d'Estat Islàmic a l'Iraq. A partir d'aquest diumenge al vespre, al "Telenotícies", i durant els pròxims dies, s'emetran un seguit de reportatges des de la primera línia del front.

 

Hem pogut constatar l'avanç de l'exèrcit iraquià i la duresa dels combats.

Ara mateix, els soldats oficials i els milicians estan combatent casa per casa a la ciutat vella i ara mateix s'estan disputant el control de la mesquita d'Al-Nuri. No és un indret estratègic, però sí que té una enorme importància simbòlica. Va ser aquesta la mesquita on fa tres anys Abu Bakr al-Bagdadi va proclamar el califat. El líder d'Estat Islàmic és en un lloc desconegut i és un dels objectius d'aquesta ofensiva.

 

Mossul, el feu més preuat d'Estat Islàmic

Mossul és una ciutat de dos milions d'habitants, era el feu més preuat d'Estat Islàmic a l'Iraq: una gran font de reclutament i de recursos. Ja fa més de tres mesos que és objecte de durs combats i bombardejos a causa de l'ofensiva de l'exèrcit iraquià, que la té completament encerclada.

 

Les tropes governamentals van recuperant la ciutat a poc a poc, en una operació de pinça que ha acabat aïllant els integristes. Ara, només controlen un 25% de la ciutat, els barris de l'oest, i allà intenten resistir fins al final, mentre els civils, atrapats i utilitzats com a escuts humans, lluiten per fugir.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut