Barcelona

Els estudiants tallen la Diagonal i l'AP-7 a favor del referèndum

Universitaris i alumnes de Secundària es manifesten aquest dijous a Barcelona a favor del dret a decidir i contra les mesures judicials i policials per impedir el referèndum

RedaccióActualitzat

Universitaris i alumnes de Secundària es manifesten aquest dijous a Barcelona convocats per la plataforma Universitats per la República a favor del dret a decidir i contra les mesures judicials i policials per impedir el referèndum, en la primera de dues jornades de vaga a les universitats.

A partir de les 11 del matí uns 200 estudiants de la Universitat de Barcelona ja eren al mig de l'Avinguda Diagonal i l'han tallat. Se sumen, d'aquesta manera, a la protesta convocada al punt del migdia al centre de la ciutat.


Abans d'aquest tall també n'hi ha hagut un altre protagonitzat pels alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, que ahir va aprovar adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. La UAB no ha suspès l'activitat lectiva, però sí que ha recomanat al professorat que avui i demà no imparteixi matèria avaluable.

Els estudiants de la UAB han fet una manifestació pel campus custodiats pels Mossos d'Esquadra. Després, una cinquantena d'estudiants han tallat l'AP-7 durant mitja hora, entre les 8.11 i les 8.40, cosa que ha provocat retencions tant a la mateixa autopista com a la B-30 i a la C-58, segons el Servei Català de Trànsit.

En concret, han provocat 10 quilòmetres de cua a l'AP-7 en sentit Tarragona entre Parets del Vallès i Cerdanyola, i també tres quilòmetres a la B-30 en sentit sud, cosa que ha afectat la C-58 i ha provocat vuit quilòmetres de cua entre Terrassa i Badia en sentit sud per enllaçar amb l'AP-7.

Els talls s'han succeït al centre de Barcelona, en concret al carrer Pau Claris, on uns 160 joves han tallat dos carrils. En aquest carrer també hi ha talls davant la Fiscalia Superior de Catalunya de persones que donen suport als alcaldes de Solsona i Agramunt, citats a declarar pel seu suport al referèndum.

Tots els estudiants participaran, amb altres companys, a la manifestació que arrencarà a partir de les dotze del migdia a la Plaça Universitat de Barcelona i que enfilarà cap a la Gran Via i la Plaça Espanya per finalitzar a la plaça dels Països Catalans, davant de l'Estació de Sants.

Puntuals a la cita, centenars d'estudiants s'han concentrat a la Plaça Universitat.

La protesta, que també es posiciona a favor del dret d'autodeterminació de Catalunya, està convocada per l'Assemblea de facultats de la universitat.

Per la seva banda, la Universitat Pompeu Fabra ha decidit, directament, suspendre les classes d'aquest dijous i divendres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut