Eurocopa

Espanya goleja una innocent Rússia amb un "hat-trick" de Villa i una diana de Cesc (4-1)

La selecció espanyola ha iniciat la seva participació en l'Eurocopa amb una golejada davant Rússia, a Innsbruck (4-1). Els russos van estar incisius en els compassos inicials del matx, però van trobar a faltar les sensibles baixes d'Arxavin i Pogrebniak. Els homes d'Aragonés, sense fer res de l'altre món, van sumar el triomf gràcies a l'encert golejador de David Villa, autor d'un "hat-trick" i una diana de Cesc. Pavliutxenko va fer el gol dels russos. Els espanyols se les hauran dissabte que ve amb Suècia, en el que podria ser el partit clau per al lideratge del grup D.

En els primers minuts, les ràpides aproximacions de l'equip rus van crear més d'un ensurt a la defensa espanyola. Tot i així, els homes d'Aragonés -amb Puyol, Capdevila, Iniesta i Xavi en l'onze inicial- van tenir la sort d'avançar-se en el marcador. En el minut 20, Fernando Torres va estar més murri que Kolodin, va encarar el porter Akinfeiev i va fer una passada per tal que Villa, totalment sol, marqués a plaer.

"Hat-trick" de Villa

Els russos van intentar reaccionar en la jugada següent, però Semak no va aprofitar una badada col·lectiva de la rereguarda espanyola i va xutar al pal. Gairebé al descans, Espanya va clavar un fort cop psicològic al seu rival. Contracop conduït per Capdevila, que deixa per Iniesta i el blaugrana assisteix de manera magistral a un Villa que supera per sota la sortida d'Akinfeiev.

En la represa, el combinat estatal es va replegar i va deixar la iniciativa del joc al conjunt de Hiddink. Davant la innocència de Rússia, els espanyols van crear molt perill al contraatac i un Villa molt dinàmic va arrodonir el seu gran partit amb la seva tercera diana en el minut 75. A les acaballes, Pavliutxenko va fer el gol de l'honor per als russos i Cesc va segellar el resultat final ja en el temps de descompte.