Barcelona

Es manté activat en fase d'alerta l'Inuncat per l'augment del cabal en rius i rieres

Es manté l'alerta del Pla Inuncat per l'augment del cabal en rius i rieres al nord-est del país arran del temporal d'aigua que ha caigut aquest dimarts a gairebé tot Catalunya. Les comarques de Girona, on hi ha carreteres tallades per acumulació d'aigua, i Osona han estat les més afectades, amb els desbordaments dels rius Muga i el Fluvià a Olot. Les intenses pluges també han obligat a obrir les comportes als pantans de Susqueda i Boadella.

Actualitzat
La previsió meteorològica indica que les precipitacions continuaran, però aniran a la baixa en les properes hores. Tot i això, la situació d'abundant cabal d'alguns rius i rieres fa que s'hagin d'extremar les precaucions, i és per això que es manté activat el Pla Inuncat en fase d'alerta.

Quatre carreteres de les comarques de Girona estan tallades per l'acumulació d'aigua a la via, segons han informat fonts del Servei Català de Trànsit. Es tracta de la GIV-5041, a Pont de Molins; la GIV-5224, a la Pinya, i la GIP-5226, a les Preses, i la GIV-6226.

Després dels aiguats d'aquest dimarts, els pantans es troben gairebé al límit. L'embassament de Sau i el de Susqueda són al 92% de la seva capacitat. El de Boadella, ara és al 87% i el de la Baells al 81%. Davant d'aquesta situació, els responsables de l'ACA han decidit incrementar el nivell habitual de desembassament dels pantans. En conjunt, aquest dimarts desembassaven un total de 136 metres cúbics per segon.

I a la ciutat de Barcelona, el temporal va obligar a tallar la ronda del Litoral i a tancar temporalment algunes estacions.

Un mort a Perpinyà

Un home ha mort al Rosselló a causa dels forts aiguats. Els fets han passat aquest dimarts a la localitat de Pollestres, prop de Perpinyà. L'home travessava una riera amb cotxe i ha estat arrossegat per l'aigua.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut