Miquel Iceta ha comparegut després de saber la decisió del TAD sobre Rubiales (EFE/Quique García)

Iceta insta el TAD a inhabilitar Rubiales cautelarment fins que no hi hagi sentència ferma

Luis Rubiales ha reaccionat en un comunicat, on acusa el govern espanyol de pressionar els tribunals en contra seva

RedaccióActualitzat

El govern espanyol instarà al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) que suspengui Luis Rubiales de forma cautelar, mitjançant l'article 102 de la llei d'esports, fins que no hi hagi sentència ferma, així ho ha explicat en una compareixença d'urgència el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, després que el TAD hagi considerat el petó forçat de Rubiales només una "infracció greu".

Miquel Iceta ha explicat que el criteri del govern espanyol i del Consell Superior d'Esports (CSD) es manté i ha recordat que l'òrgan ha denunciat "dues infraccions molt greus" de la llei de l'esport.

Concretament de l'article 76, que fa referència als abusos de l'autoritat, i una altra relacionada amb "actes notoris i públics que atemptin a la dignitat i el decòrum esportiu".

El CSD, a més, iniciarà la via contenciosa administrativa perquè les actuacions de Rubiales no quedin impunes, ha dit Iceta.

Luis Rubiales ha reaccionat en un comunicat, on s'ha tornat a disculpar, i on acusa el govern espanyol de pressionar els tribunals en contra seva:

"Em preocupa especialment que, alguns dels que han de proclamar i contribuir a garantir la separació de poders al nostre país, s'entestin a prendre part i pressionar en contra meu, en lloc de deixar que la justícia actuï amb totes les garanties, mantenint-se al marge."


La suspensió de la FIFA 

La decisió de la FIFA de suspendre Luis Rubiales de manera provisional durant 90 dies encara és vigent, ha reiterat Miquel Iceta, que ha assegurat que Rubiales "no es pot incorporar en les seves funcions". 

 

 

ARXIVAT A:
EsportsMundial FemeníLuis Rubiales
Anar al contingut