El treballadors d'inspecció d'equipatge de bodega del Prat, també faran vaga
El treballadors d'inspecció d'equipatge de bodega del Prat, també faran vaga
Aeroport del Prat

Els treballadors d'una altra empresa de seguretat del Prat també convoquen vaga

Els treballadors d'Ilunion, que no s'encarreguen dels controls de seguretat de les terminals, reclamen millores laborals i salarials, com els de l'empresa Eulen

RedaccióActualitzat

Els vigilants de seguretat de l'empresa Ilunion, que treballa a l'aeroport del Prat, també han convocat una vaga indefinida a partir del 16 d'agost. Es tracta d'una convocatòria d'aturada total de dilluns a divendres.

Ilunion Seguretat s'encarrega de la inspecció de l'equipatge de bodega, el control d'accés de treballadors, subministraments i vehicles i la vigilància en terminals i instal·lacions aeroportuàries, com consignes, rondes i patrulles.

El comitè de vaga al·lega que la convocatòria respon a la "negativa de l'empresa d'equiparar les condicions de treball i econòmiques entre la plantilla de l'aeroport del Prat".

Els treballadors reclamen un plus de 350 euros per als vigilants de l'aeroport, l'equiparació de plusos per a tota la plantilla, el pagament de l'aparcament – com es feia la subrogació del servei -, i el pagament del plus d'escàner aeroportuari.

Els treballadors també demanen ampliar la plantilla segons les "necessitats del servei" i que els nous treballadors estiguin formats adequadament.

El document de convocatòria de vaga s'ha registrat a la conselleria de Treball, que ara mateix actua com a mediadora, en les negociacions entre Aena, l'empresa de seguretat Eulen i els treballadors. Des del 24 de juliol, els vigilants mantenen una vaga de zel, que s'ha sumat a les vagues parcials de divendres, diumenge i avui.

 

Anar al contingut