Carles Pellicer, en el moment de la seva investidura com a alcalde de Reus (ACN)
Carles Pellicer, en el moment de la seva investidura com a alcalde de Reus (ACN)
Reus

El TSJC anul·la la proclamació de l'alcalde de Reus perquè la CUP no va acatar la Constitució

Un recurs de Vox obliga a repetir la votació, en un ple que tindrà lloc aquest dimecres a la tarda

Actualitzat

L'Ajuntament de Reus haurà de celebrar un nou plenari per repetir la investidura de Carles Pellicer. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anul·lat l'elecció i proclamació de Carles Pellicer, de JxCat, com a alcalde de Reus per la negativa dels tres regidors de la CUP de jurar o prometre acatar la Constitució.

Pellicer va ser elegit pels vots de la seva formació, Junts per Catalunya, i Esquerra Republicana, mentre els tres cupaires van fer un vot nul. Marta Llorens, Edgar Fernàndez i Mònica Pàmies van votar la republicana Noemí Llauradó, encara que els seus vots van ser declarats nuls perquè ERC no va presentar la seva candidatura i va donar suport a Pellicer.

 

 

La sentència deixa clar que per accedir al càrrec de regidor s'ha d'acatar expressament la Constitució, i que no poden participar en la constitució de les corporacions locals i en les eleccions d'alcaldes els que "se situïn al marge de la legalitat constitucional".

El regidors de la CUP de Reus es van negar obertament a jurar o prometre la Constitució, manifestant que simplement acataven el procediment forçats i obligats per la Junta Electoral Central.

 

 

El TSJC ha considerat que aquests electes no haurien d'haver participat en la votació per a l'elecció de l'alcalde, que va tenir lloc a la mateixa sessió constitutiva, i ha procedit a la seva invalidació.

El recurs, presentat pel cap de llista de Vox a la ciutat i número 2 de la formació a la demarcació, obliga ara a repetir el ple.

 

 

El ple extraordinari, aquest dimecres a la tarda

El tribunal considera que la votació s'ha de repetir perquè no hi ha evidències de què va votar cada regidor, ja que va ser secreta.

L'Ajuntament de Reus celebrarà aquest dimecres a les quatre de la tarda un ple extraordinari per tornar a triar alcalde. La decisió l'ha pres el secretari general del consistori arran de la sentència del TSJC.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
Anar al contingut