València

El TSJ de València envia a presó Correa, Crespo i "El Bigotes" pel cas Gürtel

El Tribunal veu risc de fuga i ha decidit enviar a la presó els principals acusats del cas Gürtel condemnats la setmana passada per la trama valenciana de l'afer

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de València ha decidit enviar a presó sense fiança els tres caps de la trama Gürtel: Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, més conegut com "El Bigotes", tal com demanava la fiscalia anticorrupció. Els jutges han pres aquesta decisió perquè veuen risc de fuga i de destrucció de proves. Els tres han ingressat aquest dimarts mateix a la presó de Picassent.

Francisco Correa i Pablo Crespo estan condemnats a 13 anys de presó, i Álvaro Pérez a 12 anys, tots ells per delictes en el cas Fitur. Anticorrupció fa aquesta petició pels "tripijocs" en aquesta fira entre el 2005 i el 2009, un apartat del cas Gürtel.

♦ Les primeres condemnes de la Gürtel porten a presó els presumptes cervells de la trama

Aquest matí han comparegut els tres condemnats al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià i ja s'esperava que ordenés l'ingrés a la presó, tot i que la sentència no és ferma i encara es pot recórrer al Tribunal Suprem.

El jutge també va condemnar a 9 anys de presó l'exconsellera valenciana i expresidenta de les Corts Valencianes Milagrosa Martínez. Va considerar provat que hi va haver irregularitats en la contractació de l'expositor de la Generalitat Valenciana a la fira Fitur, entre els anys 2005 i 2009.

Aquesta peça del cas Gürtel és la primera que ha arribat a judici. Hi ha sis peces obertes. La resta s'instrueixen i es jutgen a Madrid. La pròxima cita judicial és el 13 de març, quan seurà al banc dels acusats la cúpula de Francisco Camps per presumpte finançament il·legal del PP.

♦ Nou empresaris admeten pagaments en diner negre al PP valencià

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut