Francisco Correa, presumpte cervell de la trama Gürtel, arriba a declarar aquest dijous
Francisco Correa, presumpte cervell de la trama Gürtel, arriba a declarar aquest dijous
València

Nou empresaris admeten pagaments en diner negre al PP valencià

Han aconseguit una reducció de la pena gràcies a l'acord aconseguit amb la fiscalia

RedaccióActualitzat

Nou empresaris investigats pel cas Gürtel han admès que van finançar de manera il·legal el PP valencià en les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i en les generals del 2008.

La caixa B del PP de Francisco Camps va rebre més d'un milió d'euros durant aquestes campanyes electorals. Per amagar aquests pagaments, prohibits per la legislació electoral, els constructors firmaven contractes falsos amb l'empresa que dirigia el cap de la trama Gürtel, Francisco Correa. És l'empresa que organitzava els actes electorals del PP i que va rebre durant aquestes campanyes electorals més de dos milions d'euros, el doble del que havien ingressat els nou empresaris.

Gràcies a l'acord aconseguit amb la Fiscalia Anticorrupció, aquests empresaris aconseguiran una reducció de la pena. Fins ara, els demanaven entre 4 i 6 anys de presó per delictes electorals i falsedat documental.

Continua el cas Gürtel

A l'exministra de Sanitat Ana Mato l'han citada dilluns a l'Audiència Nacional per explicar per què va rebre regals i li van pagar viatges i festes familiars d'aniversari. Ana Mato està treballant ara pel PP a Brussel·les després de dimitir quan el jutge Ruz la va implicar en la trama Gürtel.

Anar al contingut