La muntanya de residus salins del Cogulló a Sallent (ACN)
La muntanya de residus salins del Cogulló a Sallent (ACN)
Sallent

El Suprem dona la raó als veïns de Sallent sobre els abocaments d'Iberpotash

El Tribunal desestima el recurs d'Iberpotash sobre el runam del Cogulló i obliga l'empresa a aturar els abocaments de residus

RedaccióActualitzat

Una nova sentència dóna la raó als veïns de Sallent, al Bages, que denuncien fa anys que Iberpotash aboca residus al runam del Cogulló sense llicència urbanística. Segons l'advocat que els representa, la sentència del Tribunal Suprem obliga l'empresa a aturar els abocaments a la muntanya de sal. No podrà llançar residus al dipòsit del Cogulló de Sallent i haurà de restaurar la muntanya després que el Suprem hagi desestimat el recurs de cassació presentat.

Aquesta decisió del Suprem torna a avalar els arguments dels habitants de la població del Bages, que el 2008 van denunciar els abocaments per considerar que es feien fora de la legalitat urbanística. El 2014 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es va manifestar en el mateix sentit i, tot i el recurs presentat per Iberpotash, dos anys després, el tribunal tornava a decidir a favor dels veïns. Ara, els denunciants consideren que la via judicial s'ha acabat però Iberpotash no descarta tornar a presentar un altre recurs.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut