València

El sastre de Camps ratifica que tots els vestits els va pagar el número dos de Correa

El sastre José Tomás ha declarat davant el jutge que tots els vestits del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i de la resta d'imputats del "cas Gürtel" els va pagar Pablo Crespo, extresorer del PP gallec. Crespo, que també està imputat, era administrador de vuit empreses de Francisco Correa, el presumpte cervell de la trama. A la sortida de la seva compareixença com a testimoni, el sastre ha dit que Camps el va atendre en un hotel de Madrid. El govern valencià ha desacreditat José Tomás i, a través del conseller Rafael Blasco, ha assegurat que tot plegat és un muntatge contra les institucions valencianes.

Actualitzat
José Tomás ha testificat durant sis hores davant el jutge que investiga un suposat delicte de suborn pel pagament de vestits, a canvi d'adjudicacions públiques, al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, al secretari general del PPCV, Ricardo Costa, a l'exvicepresident del govern valencià Víctor Camps i a l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret.

En declaracions als periodistes a la sortida de la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Tomás ha dit inicialment que desconeixia qui va pagar els vestits, que tampoc li importava i que es remetia a la declaració que va prestar en el seu dia davant el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

Davant la insistència dels periodistes, finalment ha reconegut que els vestits els va pagar "tots" i "sempre" Pablo Crespo, tal com "està en el sumari". José Tomás ha sortit de la seva declaració en el Palau de Justícia de València "cansat" però "content" perquè, segons ha afirmat, surt amb la seva "acta de no imputat a la butxaca signada pel magistrat".

"Ho he explicat tot, tot", ha manifestat José Tomás, que ha afirmat haver dit "la veritat i res més que la veritat", i ha pronosticat que encara li queden "moltes hores" per declarar davant el magistrat instructor, José Flores.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut