València

Ajornada fins dimecres la declaració de Francisco Camps pel "cas Gürtel"

El president del País Valencià, Francisco Camps, haurà de comparèixer davant del jutge dimecres i no dimarts, com estava previst, per explicar la seva presumpta relació amb la trama de corrupció de l'anomenat "cas Gürtel", trama que ha esquitxat diversos militants del PP. El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha acceptat aquest ajornament després que l'advocat del president valencià ho ha demanat, i és que el lletrat ja tenia una altra citació judicial per dimarts establerta amb anterioritat per un altre òrgan judicial.

Actualitzat
El president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, no està sol en tot aquest procés judicial. Té el suport del Partit Popular valencià, i així s'ha evidenciat en dos actes que s'han celebrat aquest dilluns -unes jornades sobre el poble gitano i, després, la firma d'un pacte per la immigració-, que s'han convertit en un bany de masses amb quatre minuts d'aplaudiments i amb tota la cúpula del PP. Hi eren presents els presidents de les diputacions provincials de Castelló, Carlos Fabra; Alacant, José Joaquín Ripoll, i València, Alfonso Rus. També els alcaldes de València, Rita Barberà; Alacant, Sonia Castedo Ramos, i el de Castelló, Alberto Fabra.

Tot això, quan falten poques hores perquè Francisco Camps declari per un presumpte delicte de suborn. Haurà d'explicar al jutge si té relació amb la trama de corrupció dirigida per Francisco Correa, amb diversos càrrecs del PP implicats. El president valencià ho havia d'explicar aquest dimarts, però la seva compareixença s'ha ajornat 24 hores perquè el seu advocat tenia una altra vista al calendari que li impedia ser present a la declaració del popular. Camps no és l'únic membre de l'executiu que haurà de donar explicacions per l'anomenat "cas Gürtel". El magistrat ha citat a declarar dimarts pel mateix delicte l'exvicepresident del govern valencià Víctor Campos i el secretari general del PP al País Valencià, Ricardo Costa.

Dimecres, a banda de Camps, també passaran pels jutjats l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme i actual cap de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, i el responsable de l'empresa Orange Market, Álvaro Pérez, àlies "El Bigotis". Aquesta empresa era la filial a València de l'empresa de Francisco Correa. Álvaro Pérez ja va testificar l'abril passat davant el jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, que va traslladar el cas als tribunals superiors del País Valencià i la Comunitat de Madrid perquè hi ha diputats i alts càrrecs dels governs autonòmics presumptament implicats.

Anar al contingut