Castelló

Francisco Camps es mostra confiat que la seva imputació en el "cas Gürtel" "acabarà molt aviat i molt bé"

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, s'ha mostrat confiat i tranquil en les primeres declaracions públiques després que el jutge l'ha imputat en el "cas Gürtel", la suposada xarxa de corrupció a l'entorn del PP. Camps va dir que està "completament convençut que això acabarà molt aviat" i, "si Déu vol, molt bé" en arribar al Palau de Congressos de Castelló, on va presidir l'entrega d'uns premis empresarials. El responsable autonòmic ha dit als mitjans de comunicació que ara "per fi, ja tinc l'oportunitat d'explicar en seu judicial exactament el que hagi d'explicar".

Actualitzat
El president de la Generalitat Valenciana i del Partit Popular valencià ha assegurat, després de saber-se la decisió del jutge instructor del "cas Gürtel" al Tribunal Superior de Justícia de València de citar-lo a declarar com a imputat, que està "completament convençut que això acabarà molt aviat", i, ha afegit, "si Déu vol molt bé". Camps s'ha pronunciat d'aquesta manera en arribar a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, on ha presidit la XII edició dels premis Empresa de l'Any Castelló, acompanyat d'altres polítics populars. El responsable autonòmic ha dit als mitjans de comunicació que, tal com ja havia dit "aquests últims dies", el procés està "obert", i alhora ha recordat que fa "més d'un mes" va assenyalar que quan va saber l'arribada de les actes al TSJ del País Valencià s'hi va presentar. Així, ha manifestat que "per tant, aquest és el pas següent".

Camps haurà de declarar el dia 19 de maig al Tribunal Superior de Justícia de la comunitat acusat d'un delicte de suborn. Haurà d'explicar al jutge si va rebre regals a canvi de tractes de favor. Concretament haurà de declarar sobre uns vestits que hauria rebut com a regal a canvi d'unes adjudicacions a empreses.

El PP no es planteja suspendre'l


La direcció del PP va mostrar-li el seu suport dimecres i ha recordat que encara no ha estat trobat culpable de res. Per això, ha subratllat que no es planteja suspendre'l de militància, a diferència del que va fer amb els diputats madrilenys també imputats en el "cas Gürtel". A més de Camps, el jutge també ha imputat el número 2 del PP valencià, Ricardo Costa.

Des del PSOE han demanat la dimissió immediata de Camps. A més, el líder dels socialistes valencians, Jorge Alarte, s'ha queixat que Camps no hagi donat explicacions sobre el seu cas a les Corts.

Anar al contingut