El Reial Madrid passa pàgina de la humiliació a la Copa amb una victòria a San Mamés (0-2)

El Reial Madrid s'ha refet de la humiliació a la Copa del Rei contra el Saragossa amb una victòria a San Mamés per 0-2. Robinho ha inaugurat el marcador en el minut 5 i Raúl Bravo ha sentenciat ja en temps de descompte de la segona meitat. L'Athletic de Bilbao s'ha mostrat impotent durant els 90 minuts i seguirà una jornada més en zona de descens, amb només 19 punts en 23 jornades, mentre que els madridistes se situen de forma provisional en la segona posició, a només set punts del Barça.

Guti ha estat a punt de perdre's el partit de San Mamés per unes molèsties durant l'escalfament, però finalment el capità madridista ha format part de l'onze titular. Davant un Athletic molt necessitat de punts, els blancs s'han avançat en el minut 5 de partit. Robinho ha inaugurat amb un xut ras en la primera arribada amb perill dels homes de López Caro. Els locals han acusat el cop anímic i han tingut problemes per crear alguna ocasió clara de gol durant els primers minuts. En el minut 24, Gravesen, que ha pagat els plats trencats per la humiliant derrota a Saragossa, ha entrat en el lloc de Pablo García, que s'ha retirat lesionat. El partit ha estat d'escassa qualitat però s'ha tornat boig en l'últim quart d'hora de la primera part. Cap equip ha tingut el control del centre del camp, i les ocasions s'han alternat a les dues àrees. En el minut 30, Casillas s'ha hagut d'esforçar per desviar dues rematades consecutives d'Aduriz i Iraola. Els bascos han arriscat amb una defensa molt avançada i el Madrid ha trobat espais per sentenciar en algun ràpid contraatac abans del descans, però els blancs han perdonat fins a tres clares ocasions. En la primera, Robinho ha xutat als núvols quan ho tenia tot a favor per fer el 0-2 i, en les dues següents, Lafuente ha estat encertat i ha evitat els gols del mateix Robinho i de Ronaldo. L'ocasió més clara de l'Athletic en la primera part ha estat una canonada llunyana d'Urzaiz que Casillas no ha pogut blocar, però finalment la pilota ha sortit a córner. En la represa, els homes de Javier Clemente han apel·lat a l'orgull i s'han abocat a la desesperada en busca de l'empat però sense gaire fortuna davant d'un Madrid que ha semblat conformar-se amb una victòria per la mínima. En el minut 59, els locals han reclamat un penal de Woodgate sobre Aduriz que l'àrbitre andalús Ramírez Domínguez no ha assenyalat. El domini dels locals ha estat infructuós i el conjunt basc s'ha vist cada vegada més impotent a mesura que anaven passant els minuts. Ni l'entrada de Julen Guerrero ha servit de revulsiu per als locals. L'única ocasió dels blancs en tota la segona part ha estat un xut de Cicinho desviat per Lafuente en el minut 79. I ja en temps de descompte, el Madrid ha fet el 0-2 definitiu. Raúl Bravo, que acabava d'entrar al terreny de joc, ha ensorrat les il·lusions de l'Athletic, que s'ensorra encara més en la zona de descens.